TIPS & TOOLS

TIPS & TOOLS

 • Start altijd met een goede voorbereiding (stap 1 t/m 6)
  Sorteer alle teksten en afbeeldingen per pagina in mapjes op je computer zodat je ze bij het uploaden makkelijk terug kunt vinden.

 

 • Maak gebruik van Canva!
  Je kunt dit voor zo veel dingen gebruiken. Het helpt mij echt enorm om dingen uit te testen, of snel op te zetten en om een beeld te creëren van wat ik wil gaan maken.

 

 • Maak het jezelf makkelijk en maak gebruik van Tools:

Coolors.co : Voor het bepalen van je kleuren

♣  Canva : Voor bijna alles wat met kleuren, afbeeldingen en opmaak te maken heeft.

Optimazilla : voor het verkleinen van afbeeldingen.

 

 • Schrijf je teksten SEO-Proof zodat je ook meteen goed gevonden wordt in Google.
  Lees hiervoor mijn SEO stappenplan.

 • Maak gebruik van links en buttons om de je website functioneler en gebruiksvriendelijker te maken.

 • Zorg dat je website responsive is.
  Dat wil zeggen dat hij op alle apparaten goed en duidelijk zichtbaar is. Hoe gelaagder de opbouw van jouw website en hoe meer poespas je toevoegt, hoe moeilijker dat wordt. Op mobiel wordt alles namelijk de helft smaller getoond. Afbeeldingen en teksten worden onder elkaar geplaats. Maar met grote animaties en tekstblokken die zijn opgebouwd uit meerdere lagen, gooit hij alles door elkaar. Ook hiervoor zijn weer plugins, maar die vertragen je website weer.

  Bijna 80% van de bezoekers bekijkt een website tegenwoordig op mobiel. Verstandig is dus elke pagina meteen op mobiel te bekijken. En daarom raad ik aan het niet te ingewikkeld te maken. 

   

 • Keep it simple.
  Zoals hierboven al genoemd. Doe niet te gek. Ga niet van alles in elkaar zetten, met foto’s, vlakken en tekst want je maakt het jezelf moeilijk. Voor mobiele weergave werkt het vaak niet, en ook aanpassen van je tekst wordt lastiger. Buiten dat, worden de meeste bezoekers niet blij van allerlei poespas. Kleurige teksten, een voor een opkomende letters of woorden, sliders die veel te snel gaan waardoor je de tekst niet af kunt lezen, filmpjes die automatisch af gaan spelen met loeiharde muziek eronder.
  Het meeste irriteert de gemiddelde bezoeker alleen maar.
  Ik zeg dus: houd het strak, simpel en overzichtelijk.