fbpx

Ik krijg deze vraag best vaak, maar waarom zou je nou met Active Campaign werken?

In dit blog neem ik je daar in mee.

In eerste instantie kies ik voor Active Campaign (of Mailblue, de Nederlandse variant) omdat het vooral heel veel mogelijkheden heeft en ingericht is op de groei van je bedrijf.

Voor alleen het versturen van een wekelijkse nieuwsbrief heb je wat mij betreft niet direct Active Campaign of Mailblue nodig, maar heb je serieuze plannen om je bedrijf te laten groeien, om méér klanten tegaan helpen, je bedrijf op te schalen en zoveel mogelijk van je processen te automatiseren dan zit je met Active Campaign of Mailblue gewoon goed.

Waarvoor kun je Active Campaign gebruiken?

1. Verzamelen van leads

Als je leads wilt verzamelen voor je (offline of online) programma, cursus, training of productaanbod.

Met dit systeem maak je namelijk compleet geautomatiseerde mailfunnels waarmee je potentiele klanten door de Know- Like – Trust fases heenleidt. Je kunt deze leads categoriseren en opslaan in je systeem door middel van lijsten en tags en op die manier weet je precies welke lead, wanneer, en hoe bij je is binnen gekomen, en kun je deze naar aanleiding daarvan een precies afgestemde klantreis laten doorlopen. Zonder dat jij daar nog aan te pas komt.
Je warmt deze leads op, en kunt ze zelfs geheel geautomatiseerd een aanbod doen.
Ik verkoop zelf ál mijn online cursussen en programma’s zonder salesgesprekken, maar vanaf mijn salespagina, een webinar, en mijn mailinglijst.

2. Voor het aanbieden van een gratis weggever

Als je door middel van een gratis weggever sneller potentiële klanten wilt bereiken.
Dit is is veel gevallen de belangrijkste reden waarom ondernemers starten met een e-mailmarketingsysteem: Om hun gratis weggever te promoten, en geheel geautomatiseerd te bezorgen bij hun ideale klant.

Als jij een goede weggever hebt gemaakt waar vraag naar is dan gaan mensen hun e-mailadres achterlaten om je weggever te kunnen downloaden.
Als je jouw ideale klant goed aanspreekt en jouw weggever goed aansluit bij zijn of haar wensen dan heb je binnen no time een hele mooie groep met mensen die bij voorbaat al geïnteresseerd zijn in jouw aanbod.
Via je e-maimarektingsysteem plaats je een aanvraagformulier op je website. Als mensen dat formulier invullen komen ze op een ‘bedanktpagina’ en worden ze doorgezet naar Active Campaign. Daar kun je ze inschrijven op een lijst en toevoegen aan een automatisering waarin je in de eerste mail je weggever aanlevert en daarna geheel naar eigen wens de funnel verder uitbouwt met waardemails, inspiratie en eventueel een aanbod. Denk van tevoren dus je klantreis uit. Praktisch alles is te bouwen in Active Campaign.

3. Als je niet per se elke dag ‘zichtbaar’ wilt zijn

Word jij niet dolgelukkig van elke dag met je hoofd op stories of het blijven schrijven van posts? Ik niet in ieder geval.
Daarom houd ik zo van e-mailmarketing.

Ik hoef dan namelijk niet ‘letterlijk’ zichtbaar te zijn om toch mijn ideale klant te bereiken.

Wanneer je de mensen bereikt via bijvoorbeeld Instagram of Facebook, en ze staan daarna op je nieuwsbrief dan heb je dus ook een andere manier om deze persoon te bereiken. Zonder direct zichtbaar te zijn. En kun je ook gewoon lekker een dagje, weekje, of zoals ik gewoon 4 maanden, OFFLINE.

Ik gebruik mijn e-mailmarketing-systeem juist ook om leads door te sturen naar mijn andere kanalen. In mijn mails deel is dus regelmatig (nou, eigenlijk heel vaak) een video, blog, podcast of video op You-Tube.

4. Als je graag jouw kennis en waarde met zo veel mogelijk mensen wilt delen.

Je bent al druk met het plaatsen van posts maar merkt dat het algoritme nog niet echt meewerkt. Of, je wilt wel mensen bereiken, maar niet door steeds opnieuw zichtbaar te zijn op Social Media.

Je vertelt nu overal je verhaal, maar hebt het idee dat je het maar BLIJFT vertellen..
Met 50, 100 of 5000 mensen op je mailinglijst, komt die ene mail met jouw boodschap, tip of verhaal met één druk op de knop bij alle mensen op jouw mailinglijst terecht, en blijf je niet afhankelijk van de algoritmes op Social Media.

5. Als je houdt van efficiënt en werken

In Active Campaign of Mailblue kun je eigenlijk praktisch álles automatiseren.

Wordt het dan niet onpersoonlijk?
Nee, dat hoeft zeker niet.

Jij blijft de inhoud bepalen, je automatiseert alleen het proces.

In mijn mails gebruik in mijn ’tone of voice’, deel ik mijn ondernemerslessen, en bouw ik echt een band op met mijn lezers. Juist omdat ik héén consistent ben. Ik deel al 2 jaar trouwe elke week een mail.

Verder deel ik regelmatig een video, een link naar een podcast of verwijs ik naar een ander marketingkanaal.

Voel jij wel de behoefte tot een spontane mail of wil je graag antwoorden op je lezer, ook dat kan allemaal.

Wat bijvoorbeeld ook top is, is dat je Active Campaign kunt koppelen met je website waardoor je bijvoorbeeld ook geheel geautomatiseerd mensen een online training kunt laten kopen en betalen en ze dan automatisch de mails uit Active Campaign krijgen met alle info over deze training.

6. Als je meer klanten wilt helpen in minder tijd (meer schaalbaar wilt werken)

Als je ambities hebt om meer mensen te bereiken en te helpen, om meer te gaan automatiseren, en om meer impact te gaan maken.
Met e-mailmarketing bouw je jouw eigen bedrijf uit, bouw je een band op met je lezers en kun je meer impact maken.

7. Als je aan de slag wilt met een online cursus of  programma

Wanneer jij een online cursus of programma wilt gaan lanceren dan zul je deze moeten promoten.

Hoe fijn is het als je dan al een lijst van 50, 100 misschien wel 500 mensen hebt die al geïnteresseerd zijn je jouw diensten?

Hoe fijn is het als de mails voorafgaand aan het programma automatisch naar al je deelnemers worden verstuurd?

Als ze via die mails alle info over inloggegevens, dagen, tijden, werkboeken, contactmomenten krijgen?

Als je die mails maar één keer hoeft te schrijven en ze automatisch naar iedereen worden verzonden?

Dat is heel fijn!
Ik verkoop mijn online trainingen het hele jaar door zonder dat ik daarvoor aanwezig hoef te zijn. Alles is geautomatiseerd. Van het aantrekken van klanten tot het complete on-boarding en opvolgproces.

8. Als je niet alleen afhankelijk wilt zijn van een uurtje-factuurtje model

Goed, hier is iets meer voor nodig, maar e-mailmarketing of het gebruik van een e-mailmarketingsysteem, speelt hierin zeker een grote rol.

Als eerste in het bereiken van je ideale klant, het opbouwen van een fanbase en creëren van een klantenbestand.

Later bijvoorbeeld om online challenges te organiseren, om een webinars te geven en mensen daarna een aanbod te doen voor je programma.
Om promoties te doen voor je producten of diensten.
En om geheel geautomatiseerd je programma’s te promoten, verkopen, en te laten doorlopen.

Dit zijn de 8 hoofdredenen waarom ik heel graag gebruik maak van Active Campaign en ik het qua prijs ook echt de investering waard vindt.

Maar ook als je op één of twee redenen aanhaakt in het interessant voor je.

Heb je vragen of vraag je je af of e-mailmarketing ook voor jou geschikt zou zijn?

Neem dan hier contact met me op!

Wil je Active Campaign 14 dagen gratis proberen?
Klik dan hieronder om via mijn collega Yvonne Ruckert Active Campaign 14 dagen gratis te gebruiken.

14 dagen gratis Active Campaign proberen.

(Ik werk met een tussenpersoon omdat dat wat voordelen heeft wat betreft bijvoorbeeld de AC branding in je mails die je dan uit kunt zetten, en ik vind het fijn om een Nederlandse contactpersoon te hebben)