7 redenen waarom ik WooCommerce vervang voor Kennis.shop.

Yes, een nieuw Nederlands betaalsysteem voor online ondernemers!

Om mijn online verkopen te automatiseren heb ik tot nu toe gewerkt met WooCommerce. Ondanks ik best tevreden ben, heb ik toch besloten om nu de overstap te gaan maken naar Kennis.Shop.

In dit blog deel ik hoe ik de afweging hebt gemaakt, waarom ik enthousiast ben en hoe ik mijn investering nu al heb terugverdiend.

Ik deel dit met je omdat ik zelf enorm enthousiast ben en ik verwacht dat dit systeem een groot succes gaat worden! Het enthousiasme en de betrokkenheid van de oprichters Parsifal en Kars is geweldig en er wordt keihard gewerkt om alles wat je maar kunt wensen mogelijk te maken met dit systeem.

Hoe ik de afweging maakte om over te stappen of niet:

Voor mijn online betalingen werk ik momenteel nog met Woocommerce in combinatie met Mollie. Veruit de eenvoudigste en goedkoopste betalingsmogelijkheid om te koppelen aan je WordPress website. Zeker voor starters is het een betaalbare (nee, zelfs gratis) optie. Woocommerce en Mollie zijn namelijk helemaal gratis te gebruiken. Je betaalt Mollie alleen per transactie die er gedaan wordt.

Waarom dan nu toch op zoek naar een nieuw systeem?
Deze 7 punten spelen hierin een rol:


1. Betaalde plug-in voor termijnbetalingen.

Sinds een jaar bied ik ook de optie ‘termijnbetalingen’ aan voor mijn klanten. Dit kan niet gratis want hiervoor heb je de plugin Woocommerce Subscriptions nodig (á 199 dollar per jaar). Ik wist dat termijnbetalingen ervoor kunnen zorgen dat je verkopen stijgen. Ik wilde dit dus toch graag zelf aan gaan bieden.
Waar ik Woocommerce en Mollie dus eerst gebruikte omdat het gratis was, kwamen er nu toch de eerste kosten bij kijken.

2. Niet gebruikersvriendelijk voor mijn klanten

Als je WooCommerce gebruikt heb je misschien wel gemerkt dat Woocommerce niet per se heel gebruiksvriendelijk is. De lay-out laat wat te wensen over en een groot nadeel is dat je klant 3 pagina’s doorloopt (3x moet klikken) voor hij daadwerkelijk kan betalen op de betaalpagina. Hoe ik het zie:  3 mogelijkheden voor je potentiële klant om af te haken.

Om dat probleem te ondervangen gebruikte ik inmiddels de plugin Cartflows die het bewerken van de lay-out van de pagina makkelijker maakt, en gebruik maakt van één betaalpagina, waaraan je ook een bedankpagina kunt koppelen.
Dit werkt echt top, ik ben er heel tevreden over, maar al met al, dus best wat plugins en best wat handelingen om 1 betaalpagina te maken. Wanneer je een prijs of tekst aan wilt passen kost dit ook even wat tijd, en voor mijn klanten was het niet super gebruiksvriendelijk. Ik maakte instructievideo’s voor ze hoe ze met Woocommerce en Cartflows konden werken. Dat werkt prima, maar het is voor een leek niet heel vanzelfsprekend of makkelijk in gebruik.

3. Kosten lopen al gauw op als je meer wilt.

Ik vond cartflows dus  een goede optie om toch alles mogelijk te maken wat je nodig hebt, maar al met al begonnen de kosten nu toch op te lopen.
Eerst subsrpriptions voor de termijnbetalingen, daarna ook Cartflows Pro (79 dollar per jaar) om alle functies van Cartflows goed te benutten.
Wil je net even wat meer dan lopen de kosten dus ook met deze plugins, op. Voor mij, maar ook voor mijn klanten.  Al met al, zeker als startend ondernemer, (bijna al mijn klanten) nog niet heel rendabel.

4. Kleine wijzigingen kosten best wat tijd.

Het aanpassen van een prijs of betaalpagina, of het maken van een nieuw product toch wel even wat extra tijd. Het werkt, en het werkt goed, maar je past niet even ‘snel’ de prijs aan. Daar gaat toch weer 15 minuten overheen. En mijn tijd wordt steeds kostbaarder…

5. Veel plug-ins nodig die de website verzwaren.

Je hoort me al praten over Woocommerce, Mollie, Subsriptions, Cartflows, Cartflows Pro…
Heb jij nog helder nu welke plugins je dus allemaal nodig hebt en waarvoor ook alweer?
Precies. Mijn klanten dus ook niet…Het worden er nogal wat zo en het vereist elke keer toch weer even wat extra uitleg…
Buiten het feit dat het als leek best wel ingewikkeld wordt met zoveel verschillende plugins, maken plugins je website of academy ook onnodig zwaar en dus trager. Wat uiteraard niet bevorderlijk is voor je verkopen.

6. De Prijs en Rechtstreekse koppelingen met andere systemen.

Om bovenstaande redenen, heb ik toch vaak overwogen om met Plug & Pay te gaan werken. Dat heb je één systeem, zonder extra plugins. Alles bij elkaar.
De reden dat ik het niet deed is heel simpel: De prijs. Het is gewoon duur. Klaar.
En ondanks dat dat voor mijzelf op een bepaald punt rendabel zou zijn: Voor de meeste van mijn klanten was het dat nog niet…

Daarnaast was er vaak ook geen rechtstreekse koppeling met bijvoorbeeld Active Campaign of Mailblue mogelijk en dat zou je voor die prijs wel verwachten. Ik kon dan weer gaan lopen klooien met een externe tool om het hele zootje te koppelen, maar ik houd het graag SIMPEL.

 

7.  Een Affiliatesysteem

Ik ben zelf al een tijdje bezig met het zoeken naar een goed affiliate-systeem voor mijzelf, en schrok toch wel een beetje van de prijzen, en vooral de investering in het opzetten daarvan. Ook kon ik geen systeem vinden wat gewoon makkelijk te implementeren was.

En dus liet ik het maar weer even voor wat het was…

Tot ik dus vorige maand via een collega-ondernemer gewezen werd op Kennis.Shop:

Een nieuwe speler op de markt voor online betaalsystemen, waarbij je ook direct een affiliatesysteem aan kunt schaffen. Woehoe! Ik was enthousiast!

 

Dit is een all-in betaalsysteem van alle gemakken voorzien én velen malen goedkoper dan duurdere varianten zoals PayPro of Plug&Pay.

Ze zitten momenteel nog in de ontwikkelingsfase, wat inhoudt dat ze nog niet klaar zijn met bouwen (al gaat het erg snel de laatste weken). Dat maakt dat ze een mega- interessant aanbod hebben op dit moment, en je nog heel voordelig aan een licentie kunt komen.

Het allerbeste nieuws:

Het complete betaalsysteem van Kennis.Shop is nu voordeliger dan welk ander betaalsysteem met dezelfde functionaliteiten dan ook.

Ze bieden dit nu voor zo’n lage prijs aan omdat ze nieuw zijn op de markt maar groeien nu al als een speer. Ze hebben nu een online community op Facebook en hier worden alle nieuwe features een voor een uitgerold en hier kun je ook al je vragen stellen. Daarnaast kun je dus zelf aangeven welke koppelingen, integraties en functionaliteiten je graag zou zien, en deze worden op volgorde van ‘meeste stemmen’ geintegreerd.
De eerste betaalpagina’s staan live en inmiddels zijn er voor veel systemen al rechtstreekse koppelingen.
 

Affiliatesysteem

En… Je kunt nu dus zelfs ook al kiezen voor extra opties zoals een affiliatiesysteem tegen een heel voordelige prijs.

Ik ben samen met een aantal mede-ondernemers meteen ingestapt. Sowieso al voor het affiliatesysteem wat ik nergens anders zo goedkoop ga krijgen, (je betaalt maandelijks al gauw 50 euro voor een affiliatesysteem)

Daarnaast dus straks één compleet, gebruiksvriendelijk systeem waar álles in zit wat je nodig hebt als online ondernemer.

Wanneer je Kennis.Shop zelf aanschaft (en dus het vertrouwen hebt in deze heren) kun je ook zelf aangeven wat je nog graag zou zien in het systeem en waar je nog verbeterkansen ziet. Beide mannen zijn erg toegankelijk en meedenkend en doen ontzettend hun best om het systeem zo goed mogelijk te optimaliseren.

 

Hoe ik mijn investering direct terugverdiende:

Wanneer je je aanmeldt krijg je direct toegang tot de besloten facebookgroep en je wordt zelf ook direct affiliatepartner.

Ik verdiende mijn investering direct terug doordat er meerder ondernemers kochten via mijn link.

Ik heb straks dus gratis en voor niets een licentie voor een all-in betaalsysteem. Daarnaast hebben inmiddels meer dan 30 ondernemers via mijn hun licentie bemachtigt, en heb ik met het geld wat ik hiermee verdiende een super de luxe workation van 5 dagen naar Oostenrijk kunnen boeken. Dit had ik echt NOOIT kunnen bedenken toen ik instapte.
Ik zie deze investering dus echt als een dikke WIN-WIN-WIN situatie voor alle partijen.

Mocht jij binnenkort ook jouw diensten online willen gaan verkopen of een online training aan willen gaan bieden, of maak je al gebruik van een betaalsysteem maar wil je betere voorwaarden voor een lagere investering, dan is dit iets voor jou!

Je kunt HIER jouw licentie aanschaffen!

Thank me later for that 🙂

P.s: Voor de duidelijkheid: Ik ben affiliate van Kennis.Shop.
Als jij via mijn link koopt ontvang jij korting, en ik ontvang een commisie van Kennis.shop voor elke verkoop die via mij binnenkomt.
Wanneer jij je aanmeld ontvang je ook direct een link waarmee jij dus ook je investering terug kunt verdienen door Kennis.Shop aan te raden aan anderen voor wie dit interessant kan zijn.