fbpx

7 redenen waarom ik WooCommerce vervang voor Kennis.shop.

In dit blog ga ik je meer vertellen over hét nieuwe Nederlandse betaalsysteem voor online ondernemers.

Om mijn online verkopen te automatiseren heb ik eerder altijd gewerkt met WooCommerce. Ondanks dat ik best tevreden was, heb ik toch besloten om nu de overstap te maken naar Kennis.Shop.
En daar ben ik mezelf nog elke dag heel dankbaar voor 🙂

In dit blog deel ik hoe ik de afweging hebt gemaakt, waarom ik echt heel erg enthousiast ben en hoe ik mijn investering al x20 heb terugverdiend.

Ik deel dit met je omdat ik zelf enorm enthousiast ben en ook al superveel van mijn klanten blij heb kunnen maken met dit geweldige systeem.
Het enthousiasme en de betrokkenheid van de oprichters Parsifal en Kars is geweldig en er wordt keihard gewerkt om alles wat je maar kunt wensen mogelijk te maken met dit systeem. Inmiddels maak je al gebruik van conversie-geoptimaliseerde betaalpagina’s, betalen in termijnen, integraties met andere systemen én hetgeen waarover ikzelf het meest enthousiast ben het affiliate-systeem waarmee je jouw klanten ambassadeur van je kunt maken. Ik zie nog teveel ondernemers superveel tijd stoppen in online zichtbaar zijn of al hun geld in Facebookadvertenties stoppen terwijl ze vergeten dat hun eigen klanten hun bereik enorm kunnen vergroten en zelfs een groot deel van hun marketing over kunnen nemen. Ik deel hier later in dit blog nog meer over.

Eerst even dit;

Hoe ik de afweging maakte om over te stappen:

Voor mijn online betalingen werkte ik tot voor Kennis.shop met Woocommerce in combinatie met Mollie.
Veruit de eenvoudigste en goedkoopste betalingsmogelijkheid om te koppelen aan je WordPress website. Zeker voor starters is het een betaalbare (nee, zelfs gratis) optie. Woocommerce en Mollie zijn namelijk helemaal gratis te gebruiken. Je betaalt Mollie alleen per transactie die er gedaan wordt.

Waarom dan nu toch overgestapt naar Kennis.shop?
Deze 7 punten spelen hierin een rol:


1. Betaalde plug-in voor termijnbetalingen.

Voor al mijn programma’s en trajecten bied ik ook de optie ‘termijnbetalingen’ aan voor mijn klanten.
Dit was niet mogelijk met de standaard Woocommerce plugin en hiervoor heb je de plugin Woocommerce Subscriptions nodig (á 199 dollar per jaar). Ik weet dat termijnbetalingen ervoor zorgen dat je verkopen stijgen dus ik wilde dit dit toch graag aanbieden en schafte Woocommerce Subscriptions aan.

Waar ik Woocommerce en Mollie dus eerst gebruikte omdat het gratis was, kwamen er nu toch de eerste kosten bij kijken.

2. Niet gebruikersvriendelijk voor mijn klanten

Als je WooCommerce gebruikt heb je misschien wel gemerkt dat Woocommerce niet per se heel gebruiksvriendelijk is.
De lay-out laat wat te wensen over en een groot nadeel is dat je klant 3 pagina’s doorloopt (3x moet klikken) voor hij daadwerkelijk kan betalen op de betaalpagina. Hoe ik het zie:  3 mogelijkheden voor je potentiële klant om af te haken.

Om dat probleem te ondervangen gebruikte ik inmiddels de plugin Cartflows die het bewerken van de lay-out van de pagina makkelijker maakt, en gebruik maakt van één betaalpagina, waaraan je ook een bedankpagina kunt koppelen.
Dit werkt echt top, ik was er ook heel tevreden over, maar al met al, dus best wat plugins en best wat handelingen om één betaalpagina te maken.

Wanneer je een prijs of tekst aan wilt passen kost dit ook even wat tijd, en voor mijn klanten was het niet super gebruiksvriendelijk.

Ik maakte instructievideo’s voor ze hoe ze met Woocommerce en Cartflows konden werken. Dat werkt prima, maar het is voor een leek niet heel vanzelfsprekend of makkelijk in gebruik. Dat vond ik dus toch wel een groot nadeel.

3. Kosten lopen al gauw op als je meer wilt.

Ik vond Cartflows dus  een goede optie om toch alles mogelijk te maken wat je nodig hebt, maar al met al begonnen de kosten nu toch op te lopen.
Eerst subsrpriptions voor de termijnbetalingen (199 dollar per jaar), daarna ook Cartflows Pro (79 dollar per jaar) om alle functies van Cartflows goed te benutten.
Wil je net even wat meer dan lopen de kosten dus ook met deze plugins, op. Voor mij, maar ook voor mijn klanten.  Al met al, zeker als startend ondernemer, nog niet heel rendabel...

4. Veel plugins die mijn website verzwaren, en niet heel makkelijk meer in gebruik.

Je hoort me al praten over Woocommerce, Mollie, Subsriptions, Cartflows, Cartflows Pro…
Heb jij nog helder nu welke plugins je dus allemaal nodig hebt en waarvoor ook alweer?

Precies. Mijn klanten dus ook niet…

Het worden er nogal wat zo en het vereist elke keer toch weer even wat extra uitleg.

Buiten het feit dat het als leek best wel ingewikkeld wordt met zoveel verschillende plugins, maken plugins je website of academy ook onnodig zwaar en dus trager. Wat uiteraard niet bevorderlijk is voor je verkopen.

Daarbij, het aanpassen van een prijs of betaalpagina, of het maken van een nieuw product kost toch wel even wat extra tijd.

Het werkt, en het werkt goed, maar je past niet even ‘snel’ de prijs aan. Zeker niet als je er niet dagelijks mee werkt.
Daar gaat toch weer 15 minuten overheen.

En mijn kostbaarste bezit, en ik denk ook dat van jou, is tijd. Ik inversteer, en ik zeg bewust ‘investeer’, dus graag in tools die me tijd besparen.
Tijd is simpelweg ook energie én geld.
Dus als ik een uur per week kan besparen in tijd en in verloren energie, en in die tijd een programma kan verkopen, heb ik mijn investering dubbel en dik terugverdiend.
Met Kennis.shop maak ik in 10 minuten een complete betaalpagina, en aanpassingen zijn binnen één minuut gemaakt.

5. Geen goede klantservice of gevoel van betrokkenheid

Ik wist op dat moment natuurlijk niet beter maar ik had echt geen idee wat ik verder nog qua mogelijkheden had met Woocommerce.
Ik had niet het idee dat ik hiervoor ergens aan kon kloppen en voelde totaal geen betrokkenheid met het bedrijf waar ik jaarlijks geld aan betaalde. Ik heb in het ondernemerschap geleerd hoe waardevol het is om samen te kunnen werken, feedback te geven en te ontvangen, en hoeveel ondernemers er zijn bij wie persoonlijk contact hoog in het vaandel staat. Ik denk dat dat de allergrootste verrassing was bij Kennis.shop; ➜ het persoonlijke contact, de klantgerichtheid, het communitygevoel en het feit dat je áltijd het gevoel hebt dat je als klant op één staat. Dat er naar je geluisterd wordt. Dat er met je meegdacht wordt. En dat je weet dat er álles aan gedaan wordt om je zo goed mogelijk te helpen.
Alle ideen worden serieus genomen, je kunt stemmen om de features die je graag snel zou willen zien en die krijgen prioriteit, er worden ambassaduersmeetings gehouden, online sessies over marketing, kijkjes achter de schermen.
Buiten dat ik mijn investering al in 20-voud heb terugverdiend door het ambassdeurssysteem heb ik al zó veel geleerd van de kennis, de marketing en de manier van werken van deze mannen. Je krijgt er eigenlijk gewoon een stuk businesscoaching bij.

6. De Prijs en Rechtstreekse koppelingen met andere systemen.

Om bovenstaande redenen, heb ik toch vaak overwogen om met Plug & Pay te gaan werken. Dat heb je één systeem, zonder extra plugins. Alles bij elkaar.
De reden dat ik het niet deed is heel simpel: De prijs. Het is gewoon duur. Klaar.
En ondanks dat dat voor mijzelf op een bepaald punt rendabel zou zijn: Voor de meeste van mijn klanten was het dat nog niet…

Daarnaast was er vaak ook geen rechtstreekse koppeling met bijvoorbeeld Active Campaign of Mailblue mogelijk en dat zou je voor die prijs wel verwachten. Ik kon dan weer gaan lopen klooien met een externe tool om het hele zootje te koppelen, maar ik houd het graag simpel.
Bij Kennis.shop is het nu al mogelijk om je bataalpagina te koppelen aan Active Campaign, Mailblue, Zapier en Moneybird en wordt er gewerkt aan extra integraties zoals bijvoorbeeld Learndash.
Ook zijn er in de groep zeker 100 experts te vinden die je kunnen helpen bij koppelingen als Zapier om er toch voor te zorgen dat je nu al compleet geautomaiseerd klanten kunt onboarden.

En dan last but not least;

Voor mij dé reden waarom ik direct besloot in te stappen in Kennis.shop.

7.  Het Affiliatesysteem

Met een affiliate-systeem kun je ervoor zorgen dat jouw klanten ambassadeur kunnen worden van jouw programma’s trajecten of cursussen (of wat je ook maar aanbiedt) Hoe het simpel gezegd werkt, is dat jouw klant een gepersonaliseerd linkje kan delen naar jouw product of dienst en wanneer er klanten via hem of haar bij jou terecht komen of klant worden zij daarover een commissie ontvangen.

Veel ondernemers zijn hier in het begin sceptisch over (zo ook ik) maar dit is écht een geweldige manier om iets terug te kunnen doen voor trouwe klanten, én om ervoor te zorgen dat een deel van je marketing overgenomen wordt door nog steeds de beste reclame ever; jouw tevreden klanten.

Daarbij geef ik mijn marketingbudget liever aan trouwe klanten dan aan facebook, dus ik zie hier ontzettend veel kansen en mogelijkheden in 🙂

Ik was zelf al een hele tijd bezig met het zoeken naar een goed affiliate-systeem voor mijzelf, en schrok toch wel een beetje van de prijzen, en vooral de investering in het opzetten daarvan. Ook kon ik geen systeem vinden wat gewoon makkelijk te implementeren was.

En dus liet ik het maar weer even voor wat het was…

Tot ik dus terecht kwam bij Kennis.Shop die dus een affiliate-systeem gingen bouwen.

En inmiddels is dat systeem up and running, en zijn mijn eerste klanten nu mijn masterclass en programma’s aan het delen met mensen die daar geinteresseerd in zijn en stromen de aanmeldingen binnen zonder dat ik daarvoor actief hoef te promoten. Hoe geweldig is dat??

Even alle op een rijtje;

Wat is Kennis.shop precies en wat zijn de voordelen?

Kennis.shop is een all-in betaalsysteem van alle gemakken voorzien én velen malen goedkoper dan duurdere varianten zoals PayPro of Plug&Pay.

Het allerbeste nieuws:

Het complete betaalsysteem van Kennis.Shop is nu voordeliger dan welk ander betaalsysteem met dezelfde functionaliteiten dan ook.

N

Een compleet conversie-geoptimaliseerd betaalsysteem van alle gemaaken voorzien. In 10 minuten heb je een complete betaalpagina online staan.

N

Eenvoudig aanbieden van betalen in termijnen, kassakoopjes, bedanktpagina, zelf aanpasbare bevestigingsmail, en factuur van bestelling.

N

Toegang tot de Kennis.shop community met meer dan 1000 leden. Stel hier al je vragen, stem op de features die jij graag zou zien, maak gebruik van waardevolle kennissessies of haak aan bij de ambassdeursmeetings. 
Daarnaast is dit een superwaardevol netwerk van online ondernemers en zit deze groep dus bomvol expertise. Voor bijna elke vraag die je hebt zit er wel een expert in deze groep.

N

Mogelijkheid tot instellen van je eigen affiliate-systeem waarbij je jouw klanten uit kunt nodigen, of zelf direct ambassadeur kunt maken.
Door middel van gepersonaliseerde linkjes kunnen jouw klanten jouw programma, training, of zelfs je gratis masterclass promoten. Wanneer iemand via jouw klant instapt in een van jouw programma’s of trajecten ontvangt je klant 30% commissie. Op die manier kunnen bestaande en nieuwe klanten direct hun investering in jouw programma terugverdienen door het te adviseren aan anderen.

Hoe ik mijn investering direct terugverdiende:

Wanneer je je aanmeldt krijg je direct toegang tot de besloten facebookgroep en je wordt zelf ook direct ambassadeur (affiliate-partner) van Kennis.shop.

Ik verdiende mijn investering direct terug door andere ondernemers hierop te wijzen, en omdat er de eerste 2 weken al meerdere ondernemers kochten via mijn link.
Inmiddels kochten meer dan 35 ondernemers via mij hun licentie, en heb ik met het geld wat ik hiermee verdiende een super de luxe workation van 5 dagen naar Oostenrijk kunnen boeken.
Dit had ik echt NOOIT kunnen bedenken toen ik instapte.
Ik zie deze investering dus echt als een dikke win-win-win situatie voor alle partijen.

Mocht jij binnenkort ook jouw diensten online willen gaan verkopen of een online training aan willen gaan bieden, of maak je al gebruik van een betaalsysteem maar wil je betere voorwaarden voor een lagere investering, dan is dit iets voor jou!

Je kunt HIER jouw licentie aanschaffen!

Inmiddels ben ik officieel partner van Kennis.shop en mag ik je dus een korting aanbieden op Kennis.shop.
Je kunt kiezen uit 3 verschillende opties om te werken met Kennis.shop en je kunt kiezen voor betalen per maand of betalen per jaar.
Daarnaast heb je nog steeds de optie op een life-time licentie af te sluiten. Je betaalt dan eenmalig en hebt daarna nooit meer maandelijks of jaarlijks terugkerende kosten. Hoe lekker is dat? Ik heb zelf ook gekozen voor de life-time optie.

Mijn kortingscode voor 10% korting is 10VIABRIGIT.
Wanneer je deze code invult op de betaalpagina krijg je 10% korting op je Kennis.shop licentie.

Check hier alle informatie over Kennis.shop en check of het iets voor je is.

Thank me later for that 🙂

P.s: Voor de duidelijkheid: Ik ben affiliate van Kennis.Shop.
Als jij via mijn link koopt ontvang jij korting, en ik ontvang een commisie van Kennis.shop voor elke verkoop die via mij binnenkomt.
Wanneer jij je aanmeld ontvang je ook direct een link waarmee jij dus ook je investering terug kunt verdienen door Kennis.Shop aan te raden aan anderen voor wie dit interessant kan zijn.