Voor welk thema en welke plugins moet ik kiezen?

Als je aan het oriënteren bent op het (laten) maken van een website moet je gaan kiezen met wat voor soort systeem je wilt gaan werken.

In een eerder blog heb ik je uitgelegd waarom ik altijd aanraad om te werken met WordPress.
Dit blog nog niet gelezen? Klik dan even HIER.
WordPress is gewoon in alle opzichten DE beste keuze voor het maken van je website. Of je nu net start of al jaren bezig bent, met WordPress kun je alle kanten op, en zet je een goede basis neer.

Maar…
met alleen WordPress ben je er nog niet. Tenminste, als je het jezelf wat makkelijker wilt maken en jij je website er een beetje leuk uit wilt laten zien is het fijn om met een thema en verschillende plugins te werken.

Een thema is eigenlijk ‘het jasje’ van je website. Hiermee voeg je verschillende functionaliteiten toe en maak je het jezelf makkelijker om een mooie lay-out neer te zetten.

Je hebt veel gratis thema’s en daarnaast ook veel betaalde thema’s. Een gratis thema biedt uiteraard meer functionaliteit.
Wat betreft de betaalde thema’s zien we vaak team Divi, team Elementor en team Beaver. De 3 meest gebruikte betaalde thema’s momenteel.  De een zweert bij Divi, de ander gaat 100% voor Elementor, en tegenwoordig zie ik ook steeds vaker Beaver voorbijkomen.

Ikzelf ben van team DIVI.
Ik vind het superfijn in gebruik en je kunt er eigenlijk echt ALLES mee maken.
Verder werkt Divi heel goed samen met bijna alle plugins die je maar kunt bedenken.

Plugins?
Help! Wat is dat dan weer?
Plugins zijn eigenlijk kleine ‘softwarepakketjes’ waarmee je extra functionaliteiten aan je website toe kunt voegen. Voor elke functionaliteit is wel een plugin te vinden.
Denk bijvoorbeeld aan het makkelijk invoeren van codes op je website, het maken van back-ups en het eenvoudig dupliceren van pagina’s.

Ook gebruik ik plugins om koppelingen met andere systemen en mijn website te maken.
Denk bijvoorbeeld aan je instagramfeed delen op je website of het koppelen van je e-mailmarketingsysteem aan je website.

Welke plugins heb je nodig om je website goed te laten draaien?
Welke zijn goed en makkelijk in gebruik?⠀

Ook daar zijn de meningen over verdeeld, maar een goede basis heeft iedereen nodig.⠀
Daarom deel ik graag mijn meest gebruikte plugins met je: ⠀

DE MUSTHAVES (naar mijn mening)⠀

 1. Yoast Seo
Voor het optimaliseren van je vindbaarheid in ⠀
zoekmachines.⠀Door middel van de Yoast plugin kun je eenvoudig zelf je zoekwoorden en metateksten invoeren en krijg je uitgebreide tips over het optimaliseren van je SEO op je website.
Een fijn hulpmiddel om de basis alvast goed in te richten.

➜ 2. Duplicate page:⠀
Voor het simpel kopiëren van pagina’s, zodat je niet steeds helemaal from scratch hoeft te beginnen maar je jouw vorige pagina kopieert, en aanpast. Maar de basiselementen staan dan al.

 3. Updraft plus:
Voor het maken van automatische back-ups van je website. Je kunt in deze plugin instellen hoe vaak je wilt dat er back-ups gemaakt worden en waarvan.

 4. Really simple SSL⠀
Met deze plugin installeer je heel makkelijk het SSL certificaat (wat je nodig hebt om je website beveiligen en die je gratis aan kunt vragen bij je hostingpartij) op je website.⠀

 5. Autoptimize⠀
Een optimalisatieplugin om je website sneller en functioneler te maken.⠀

 6. Insert headers & footers
Om eenvoudig codes (van bijvoorbeeld Active Camaign, Pinterest en Google Analytics) op je website te plaatsen.

 7. WP fastest cache:⠀
Deze caching plugin maakt kopieën van je website die hij opslaat. Wanneer een bezoeker jouw website opzoekt, hoeft de browser alleen de kopie op te vragen waardoor je website sneller geladen wordt.

➜ 8. WPS hide login:⠀
Deze plugin zorgt ervoor dat je website beter beveiligd is. ⠀
Met deze plugin kun je namelijk de inlog URL van je website die standaard eindigt op: wp-admin aanpassen naar een eigen inlogtekst. Een extra beveiliging dus buiten het gebruiken van een sterk wachtwoord.

 9. Cookie Notice:⠀
Voor het eenvoudig installeren van een cookiemelding op je website. De melding staat klaar, pas hem aan naar jouw teksten en huiskleur en klaar!

➜ 10. Active Campaign:⠀
Deze plugin zorgt voor een koppeling tussen jouw website en je e-mailmarketingsysteem. (in dit geval Active Campaign) ⠀
Geen noodzakelijke plugin als je nog niet werkt aan een e-maillijst.⠀
Toch zet ik hem erbij omdat ik iedere startende ondernemer adviseer te starten met het opbouwen van een e-maillijst. Active campaign is een geweldig systeem en werkt goed samen met WordPress.

Yes dat waren ze!
Nog vragen? Stuur me even een berichtje!

Meer weten over websites en online marketing? Schrijf je dan HIER in voor mijn tips&inspiratiemail en ben als eerste op de hoogte van tips, inspiratie en aanbiedingen voor mijn online programma’s!