Omdat ik regelmatig de vraag krijg met welke online programma’s ik werk en waarom, besloot ik ze even voor je op een rijtje te zetten.

Door deze online tools bespaar ik wekelijks uren tijd, en vooral ook een hoop frustratie.
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan zeg ik altijd.

Ik zie nog zoveel ondernemers die het vertikken om 15,- euro per maand voor een online tool te betalen, maar die gewoon niet beseffen dat hun tijd ook geld is. Maar als jij aan een bepaalde taak maandelijks langer dan een half uur tijd kwijt bent, dan is het eigenlijk die 15,- euro al waard. Want jouw tijd is ook geld.
Ik adviseer je dus ook om er anders naar te gaan kijken.
Wat is jouw uurtafief? En kun jij in de tijd die de online tool jou bespaart iets gaan doen waar jij goed in bent of wat je energie oplevert in plaats van kost? Investeer dan in die tool en ga geld verdienen in die tijd!

Alle onderstaande tools gebruik ik zelf… En yup, dat kost me best wel wat knaken in de maand. Maar door deze online tools is zo’n 80% van mijn bedrijf geautomatiseerd waardoor ik én veel meer mensen kan helpen in minder tijd, en veel tijd en vrijheid overhoud.

Mijn tip dus: Kijk niet naar wat iets kost, maar naar wat het je oplevert 🙂

 

1. Lastpass voor het opslaan van al je wachtwoorden

Een online tool waarin je al je wachtwoorden op kunt slaan zodat je er nooit meer een vergeet en altijd direct in kunt loggen. Voor ieder account een uniek sterk wachtwoord in plaats van overal hetzelfde omdat je het anders niet kunt onthouden.
Nooit meer wachtwoorden opnieuw instellen en vervolgens weer vergeten.
Alles georganiseerd per categorie bij elkaar.
Echt een enorme tijd en frustratie-saver dit!

2. Calendly voor het online boeken van afspraken

Met deze online tool kunnen nieuwe maar ook bestaande klanten automatisch afspraken boeken in jouw agenda. Je kunt verschillende linkjes aanmaken voor verschillende afspraken. Denk aan een kennismakingsgesprek, strategiegesprek of bijvoorbeeld coachcall.
Je koppelt je agenda, geeft je beschikbaarheid, max aantal afspraken per dag, tijd tussen de afspraken en hoever men vooruit kan plannen in, en alles gaat geautomatiseerd!
Met de betaalde variant (die ik je zeker aanraad) kun je ook gepersonaliseerde bevestigings,- reminder,- en opvolgmails sturen aan je klant en wordt er bijvoorbeeld ook direct een zoomlink meegestuurd voor de afspraak.
Ook kun je bijlagen meesturen of linkjes naar bijvoorbeeld een intakeformulier.

Ook jij krijgt uiteraard een bevestiging van de afspraak, en je hoeft niets meer zelf te doen.

Deze tool kost 15 dollar per maand maar bespaart me een zeker 5 á 6 uur tijd per maand! 100% de moeite waard dus!

Klik hier om een Calendly account aan te maken.

3. Kennis.shop als online betaalsysteem

Kennis.Shop is de meest nieuwe tool die ik heb aangeschaft maar ook direct een van de beste investeringen tot nu toe!

Sowieso adviseer ik je altijd om een online betaalsysteem te gaan gebruiken om je betalingen, en later ook de opvolging en facturatie te automatiseren.
Het bespaart jou een hoop tijd en energie en zorgt ervoor dat je potentiele klant op elk moment iets bij je kan kopen en niet hoeft te wachten op een bevestiging of betaallink van jou waardoor hij of zij zich in de tussentijd weer kan bedenken.
Met een online betaalsysteem voeg je echt een stukje professionaliteit toe aan je bedrijf en zorg je ervoor dat je zelfs s’nachts geld kunt verdienen 🙂

Voorheen werkte ik met Woocommerce en Mollie als betaalsysteem, die je helemaal gratis kunt gebruiken, maar daar stuitte ik toch wel snel op wat beperkingen in de mogelijkheden. (denk aan termijnbetalingen, automatisch incasso en conversieproof betaalpagina’s)

Daarna ben ik dus ook Cartflows en Woocommerce subscriptions gaan gebruiken om die termijnbetalingen, kassakoopjes en conversieproof betaalpagina wél mogelijk te maken.
Ik was daarover best tevreden en het kostte me ‘maar’ 275 euro per jaar.

Maar laatst kwam dus Kennis.Shop op mijn pad. Een nieuwe speler op de markt wat betreft betaalsystemen en vergelijkbaar qua opties en mogelijkheden met Plug&Pay.
Omdat het systeem nog in ontwikkeling is kun je tegen een gereduceert en heel erg scherp tarief een Lifetime licentie aanschaffen momenteel.

En ik beloof je: Dit gaat je echt héél veel tijd, geld en frustratie beparen. Dit systeem heeft namelijk echt álles wat je wilt, en je kunt nu zelfs zelf aangeven wat je graag zou zien, en dat wordt dan voor je geregeld.

Het voordeel is dat je nu dus een lifetime licentie aan kunt schaffen dus je het daarna geen maandelijks terugkerende kosten meer, want je zeker honderden en in mijn geval zeker duizenden euro’s gaat besparen.

Daarnaast wordt je zelf direct ambassadeur (affiliate) en kun je dus ook heel snel jouw investering terugverdienen door dit met anderen te delen.

Ik heb 100% vertrouwen in dit systeem en deze mannen en daarom heeft hij mijn Woocommerce, Mollie en Cartflows van de 1e plek voor een goed en betaalbaar betaalsysteem gestoten.

Klik hier om de meest voordelige prijs voor Kennis.shop op dit moment te krijgen.

 

4. Active Campaign of Mailblue om al je verkoop,- klant,- en lead-processen te automatiseren.

Wat een lifesaver dit programma!
Van het automatisch aantrekken van nieuwe potentiele klanten tot het onboarden en opvolgen van klanten en het automatiseren van bijna alle processen binnen mijn bedrijf.

I LOVE dit programma.

Dit bespaart me echt uren tijd in de week, en neemt me zoveel handmatig werk uit handen. Van het aantrekken van nieuwe klanten, het inplannen van afspraken, bevestigen van aankoop tot het automatiseren van een compleet proces voor een online programma. Ik doe ALLES in dit systeem. Van het aanbieden van mijn gratis weggever, automatiseren van mijn masterclassen tot het onboarden en opvolgen van mijn klanten.. Alles is te automatiseren!
Echt, dit wil je 🙂

Klik hier om Active Campaign 14 dagen GRATIS uit te proberen.

5. Moneybird voor automatische facturatie

Ik heb Moneybird gekoppeld aan mijn website zodat er automatisch een factuur verstuurd wordt nadat er een product wordt gekocht. Dit scheelt weer tijd wat betreft administratie.
Zeker wanneer je online trainingen verkoopt..
Als ik die facturen allemaal handmatig zou moeten aanmaken en versturen zou daar veel tijd inzitten.

Daarnaast doe ik mijn complete boekhouding in Moneybird. Facturatie, Offertes, Workflows, Betalingen en dus ook de kwartaalaangifte.

Daarnaast geeft het natuurlijk een mooi overzicht van hoe je financieen ervoor staan.
Het systeem is echt supergebruiksvriendelijk, ovezichtelijk en een groot voordeel vind ik dus de koppeling met je betaalsysteem waardoor je bijvoorbeeld met het verkopen van trajecten, trainingen of andere online diensten niet zelf de factuur hoeft aan te maken en te versturen. Dat gaat dan geheel geautomatiseerd.

Klik hier om Moneybird nu 120 dagen GRATIS uit te proberen.

6. Webinargeek voor het geven van masterclasses

Voor het geven van mijn masterclasses!
Masterclasses zorgen er bij mij voor dat ik aan de lopende band mijn  online trainingen kan verkopen.
Het grote voordeel van masterclasses is echt dat potentiele klanten veel sneller connectie met je kunnen maken en de klantreis dus heel snel kan gaan.

Voor het geven van masterclasses ben ik ben gestart met Zoom, maar dat had niet alle mogelijkheden en functionaliteiten die ik graag wilde voor het geven van webinars en masterclasses.

Ik houd er namelijk van om zo veel mogelijk te automatiseren. En dat kan met webinargeek.

Daarnaast is dit systeem echt helemaal specifiek ingericht op het geven van webinars en is dus vrijwel alles mogelijk. Webinars geven met deze tool zorgt maandelijks voor een groot deel van mijn passieve inkomsten.

Klik hier om webinargeek 14 dagen GRATIS uit te proberen.

7. Learndash voor het hosten van je online leeromgeving

Via Learndash, ( 199,- per jaar) draai ik al mijn online trainingen en programma’s en krijgen nieuwe klanten direct en geautomatiseerd toegang tot hun persoonlijke leeromgeving met inlognaam en wachtwoord.

Als je learndash zelf aanschaft kost het 199 Dollar per jaar. Je kunt bij mij een licentie aanschaffen voor 125,- euro.

Wil je hier gebruik van maken, neem dan even contact met me op.
Ik wil er zeker van zijn dat je het goed gebruikt dus wil je dan graag wat meer informatie geven.

Yes! Dat waren ze! De online tools die jouw leven als ondernemer velen malen makkelijker maken!

P.s. Sommige van deze linkjes zijn affiliatelinkjes, wat inhoud dat ik ambassadeur ben van deze tool en een commissie ontvang als jij via mijn link de tool aanschaft.

Wil jij leren hoe je door deze online tools in te zetten en bedrijf bouwt waarin je niet afhankelijk bent van elke dag zichtbaar zijn op social media? Hoe je het makkelijker maakt om op dagelijkse basis nieuwe klanten aan te trekken. Zonder leuren en sleuren? Hoe je met 18 uur in de week werken en volwaardig maandsalaris kunt verdienen, zonder jezelf helemaal over de kop te werken? Klinkt mooi he? Is het ook.
Ik beloof je geen gouden bergen, niet DE gouden formule, maar ik kan je wel leren hoe je dit voor jezelf realiseert. In mijn online programma de Freedom Business Scool, leer ik je alles over het bouwen van een succesvol online bedrijf waarin je de vrijheid ervaart waarvoor je ging ondernemen. Ik leer je slimmer werken in plaats van harder en een schaalbaar bedrijf bouwen.

Klik hier voor alle info over dit online programma.