Er kunnen twee redenen zijn waarom jij dit blog leest:

1. Omdat je er al wat meer over e-mailmarketing gehoord hebt, en denkt dat het wel iets voor jou en je bedrijf kan zijn.

2. Omdat je bij het lezen van de titel dacht:  ‘Nou het zal mij benieuwen.. Ik heb er niks mee’

Beide redenen zijn een hele goede reden om door te lezen!
Geen zin in mijn verhaal? Scrol dan vast lekker door naar beneden, daar geef ik je 7 punten waarom e-mailmarketing interessant zou kunnen zijn voor jouw bedrijf… ?

Toen ik net startte met mijn bedrijf en ik tijdens mijn opleiding en trainingen ook OVERAL voorbij zag komen dat ik iets met E-mailmarketing MOEST, kreeg ik het er namelijk spaans benauwd van.
Ik was echt wel een van die mensen die dacht: ‘Hoe uit de tijd is e-mail?’ en ‘Ik word zelf altijd al knettergek van, van al die spammails, laat staan dat ik ze zelf ga sturen!’

Maar zoals de titel al doet vermoeden ben ik daarvan terug gekomen.

Tot dat moment was mijn redenering dat e-mailmarketing onpersoonlijk en vaak spammerig overkomt. En dat komt omdat inderdaad veel bedrijven het op die manier doen. Je wordt doodgegooid met onpersoonlijke, schreeuwerige mails, en ze blijven maar drammen.
(Weet dat er onder elke mail een uitschrijfknop staat he!)

Toch ik, als ik eerlijk ben, sta ik zelf ook gewoon op 10 e-maillijsten, waarvan in zeker de helft met heel veel aandacht las.
Je wilt ook niet weten hoeveel e-books ik zelf gedownload heb toen ik net startte met mijn bedrijf.
Maar bij een paar van die mensen sta ik nu nog steeds op de nieuwsbrieflijst omdat ik er wekelijks inspiratie uit haal, bij 3 van hen volgde ik later ook een programma.

In een training die ik volgde leerde ik hoe je met e-mailmarketing echt HEEL gericht je ideale klant bereikt en hoe je ook daadwerkelijk in contact komt met je ideale klant.
En ik besefte me hoe fijn het is als je net als ik, niet PERSE iedere dag met je hoofd op Insta hoeft, maar ook kunt mailen naar je ideale klant. Bij wie je overigens meteen rechtstreeks in de mailbox terecht komt, terwijl je op social media afhankelijk bent van dat verdomde algoritme.

Ben ik anti social media?
Nee zeker niet. Maar ik merk soms wel dat het me opslokt en afleid.
Ik ben zelf vooral zichtbaar op Instagram, maar ik wil dat niet IEDERE DAG.
Ik zal niet zeggen dat ik introvert ben, maar ik heb wel dagen, soms zelfs weken, dat ik geen zin heb op elke dag met mijn blije gezicht op stories te verschijnen.

Bovendien ben ik op en top voorstander van efficiënt werken. Ik vind het leuk om afwisseling te houden in mijn werk en houd niet van herhaaldelijk terugkerende taken.
Laat je nou met e-mailmarketing een hele hoop kunnen automatiseren…

 

En dus ging ik toch aan de slag met E-mailmarketing….

Ik ging aan de slag met het uitwerken van mij klantreis, mijn productaanbod en het schrijven van mails. Ik kwam erachter dat je deze mails ook echt kunt schrijven vanuit JOUW visie. Dat het geen spammerige mails hoeven te zijn. Dat je het echt kunt doen zoals JIJ het prettig vindt.
Jij zelf bepaald de inhoud, en je kunt ervan maken wat jij wilt en waar JIJ in gelooft.

Ik sloot een abonnement af bij Active Campaign en ging van start.
De eerste weken vond ik het vreselijk.  Wat een geklooi! Zoveel mogelijkheden, zoveel opties. In elke funnel ging er wel wat mis! Ik werd er knettergek van.
Gelukkig had ik mijn superlieve buddy Jose, die me door deze zware periode heensleepte ?
Ze maakte me wegwijs in de wondere wereld van Active Campaign en geloof het of niet:
Ik begon het echt LEUK te vinden.
Echt, als je weet wat je aan het doen bent is het ZO gaaf! De mogelijkheden zijn eindeloos.

In eerste instantie leverde mijn funnels weinig op. Ik ging adverteren met mijn weggever op Facebook en Instagram. Mijn e-book werd goed gedownload maar mijn vervolgaanbod werd niet gekocht.
Damn, ik baalde er echt van. Ik had er veel tijd in gestoken, er stonden 3 gave funnels maar het leverde nog niets op!

Tot ik het even liet rusten omdat ik in een drukke periode zat, en ik het even los wilde laten. Focus even ergens anders op. Het enige wat ik deed in die tijd was nieuwsbrieven sturen. Een keer per week of een keer per 2 weken. Ook omdat ik wist dat mensen gemiddeld 7 contactmomenten nodig hebben voor ze actie ondernemen. Ik moest dus wat meer geduld hebben en in contact blijven met mijn lezers.

Ik mailde mijn lezers regelmatig met kennis, tips, en af en toe een leuke primeur, en ja ook promootte ik natuurlijk mijn online training af en toe.
Ook ging ik wat meer de interactie aan met de mensen op mijn mailinglijst.
Ik verlootte 3x mijn training in ruil voor feedback op de training, ik stelde vragen waar ik ze mee kon helpen en ik deelde regelmatig een nieuwe relevante blog of podcast.
(die mensen ook nog gingen luisteren, btw ?!)

En toen, op het moment dat ik er amper meer mee bezig was, werd ineens mijn training uit het niets verkocht. Puur omdat mensen klaar waren voor het aanbod.

Inmiddels heb ik meerdere trainingen gemaakt en via mijn e-mailsysteem verkoop ik automatisch mijn trainingen en door te adverteren komen er automatisch mensen op mijn mailinglijst.

 Ook help ik vaak klanten die bij mij komen voor hun website ook met het inrichten van hun E-mailmarketing. Want een website en e-mailmarketing zijn en supersterke combinatie. Ik help ze bij het koppelen van hun account aan hun website en het inrichten van Active Campaign/Mailblue.
Ik denk mee over het opbouwen van de funnels en help ze met het automatiseren van het complete proces.

Momenteel ben ik bezig met het optimaliseren van mijn  klantreis en het verkopen van mijn online programma’s, en duik ik dus ook weer in mijn bestaande e-mailfunnels. De basis staat maar er is altijd ruimte tot verbetering. Ik vind het ZO leuk om dit proces te doorlopen!
En daarom deel ik graag met jou waarom ik denk dat het voor iedere online ondernemer een goede zet is.
Dus… Als je nog steeds leest, heb ik hier alle voordelen van het inzetten van E-mailmarketing voor je op een rijtje gezet:

 

Wanneer is E-mailmarketing interessant voor jouw bedrijf?

1. Als je jouw ideale klant nog niet weet te bereiken
Eigenlijk start bijna iedere ondernemer met e-mailmarketing om hun gratis weggever te promoten.
Als jij een goede weggever hebt gemaakt is daar vraag naar en gaan mensen hun e-mailadres achterlaten om je weggever te bemachtigen.
Als je jouw ideale klant goed aanspreekt en jouw weggever goed aansluit bij zijn of haar wensen dan heb je binnen no time een hele mooie groep met mensen die bij voorbaat al geïnteresseerd zijn in jouw aanbod.

2. Als je niet per se elke dag ‘zichtbaar’ wilt zijn
Word jij niet dolgelukkig van elke dag met je hoofd op stories of het blijven schrijven van posts?
Wanneer je de mensen bereikt via bijvoorbeeld Instagram of Facebook, en ze staan daarna op je nieuwsbrief dan heb je dus ook een andere manier om deze persoon te bereiken. Zonder direct zichtbaar te zijn. En kun je gewoon lekker een dagje OFFLINE.

3. Als je graag jouw kennis en waarde met zo veel mogelijk mensen wilt delen
Je bent al druk met het plaatsen van posts maar merkt dat het algoritme nog niet echt meewerkt.
Je vertelt overal je verhaal, maar hebt het idee dat je het maar BLIJFT vertellen..
Met 50, 100 of 5000 mensen op je mailinglijst, komt die ene mail met jouw boodschap, tip of verhaal met één druk op de knop bij alle mensen op jouw mailinglijst terecht.

4. Als je houdt van efficiënt werken
In Active Campaign of Mailblue kun je eigenlijk praktisch ALLES automatiseren.
Wordt het dan niet onpersoonlijk? NEE. Jij blijft de inhoud bepalen, je automatiseert alleen het proces.
Voel jij wel de behoefte tot een spontane mail of wil je graag antwoorden op je lezer, ook dat kan allemaal.
Wat bijvoorbeeld ook top is, is dat je Active Campaign kunt koppelen met je website waardoor je bijvoorbeeld ook geheel geautomatiseerd mensen een online training kunt laten kopen en betalen en ze dan automatisch de mails uit Active Campaign krijgen met alle info over deze training.

5. Als je wilt groeien met je bedrijf
Als je ambities hebt om meer mensen te bereiken en te helpen, om meer te gaan automatiseren, en om meer impact te gaan maken.
Met e-mailmarketing bouw je jouw eigen bedrijf uit. Bouw je een band op met je lezers en kun je meer impact maken.

6. Als je aan de slag wilt met een online programma
Wanneer jij een online programma wilt gaan lanceren dan zul je deze moeten promoten. Hoe fijn is het als je dan al een lijst van 50, 100 misschien wel 500 mensen hebt die al geïnteresseerd zijn je jouw diensten?
Hoe fijn is het als de mails voorafgaand aan het programma automatisch naar al je deelnemers worden verstuurd? Als ze via die mails alle info over inloggegevens, dagen, tijden, werkboeken, contactmomenten krijgen?
Als je die mails maar één keer hoeft te schrijven en ze automatisch naar iedereen worden verzonden?

7. Als je niet alleen afhankelijk wilt zijn van een uurtje-factuurtje model
Goed, hier is iets meer voor nodig, maar e-mailmarketing speelt hierin zeker een grote rol.
Als eerste in het bereiken van je ideale klant, het opbouwen van een fanbase en creëren van een klantenbestand.
Later bijvoorbeeld om online challenges te organiseren, om een webinar te geven en mensen daarna een aanbod te doen voor je programma, om je promoties te doen voor je producten of diensten.
En om geheel geautomatiseerd je programma’s te promoten, verkopen, en te laten doorlopen.Dit zijn de 7 hoofdredenen waarom ik ZWEER bij e-mailmarketing.
Maar ook als je op één of twee redenen aanhaakt in het interessant voor je.Heb je vragen of vraag je je af of e-mailmarketing ook voor jou geschikt zou zijn?
Dan mag je altijd even vrijblijvend een mail sturen en beantwoord ik deze graag voor je!
Om contact op te nemen klik je HIER.